Browsing Category

Pengalaman

Craps, My Life, Pengalaman

Genting di pagi hari?

Siapa pernah naik ke Genting Highlands pukul 3 pagi?


Kepada sesiapa yang pernah,itulah contoh contoh orang yang mencari masalah….macam aku 

Sabtu 4/4/09

Dengan menggunakan motor yang belum diservis,aku dengan bangga dan selambanya mengajak 2 orang rakan,wan dan shameen untuk menyertai aktiviti paranormal aku. Mencari masalah bukan? haha

Setelah berkumpulnya 4 org  “Ghost Buster” dengan 2 rakan aku,kami berenam menuju ke ‘Lombong Biru’.
Lepak² jap dalam lombong terbiar yang sangat besar itu
Lombong Biru di Google Maps

Ade la jumpa benda² pelik,kalau diceritakan pun mungkin sukar untuk dipercaya.

Selepas keluar dari Lombong Biru,kami ber-6 tiada hala tuju 

Dan terpacul keluar lah idea merapu meraban,pergi PD lahh,pergi KL lahh…Tapi kami sepakat pergi ke Genting Highlands,mula² nak ke Genting Sempah je,tapi dah naik separuh jalan macam rugi la pulak,ngeh3. 

3 motor 6 orang mencapap di pagi hari!

Haha! sudah separuh jalan,penat,kami rehat. Kesejukkan pagi Genting mula menusuk ke tulang hitam~~

Kami meneruskan perjalanan,sambil berlumba menaiki motor yang tak seberapa laju 

Sempat lagi rehat 

Perjalanan sudah hampir 3/4,
kami berhenti rehat,lagi. Penat woo atas motor,lenguh segala tulang yang ada.

Aku sempat snap berberapa KL view menggunakan kamera handphone yang tak serberapa ini.

KL view yg huduh T_T

Kami meneruskan lagi perjalanan tanpa rasa segan silu,haha.
Setibanya di Awana Skyways,kami rehat untuk kali ke-3.
Tak tahan kesejukan,kabus tebal membataskan pemandangan ‘rider rider power’ ini

http://tengkuaizat.com/pic/genting%20rider/cloudy.jpg

Cloudy bukan?

Setibanya di Genting Highlands,kami lepak+borak+rehat. Perasaan ‘menyesal atas perbuatan bodoh ini’ mula menyelubungi diri,sebab mane ade entertainment kat Genting pagi² buta ni bodoh! 

Ehh,ada laa….HOTEL! hahahahha,entertainment di atas katil sambil di lambung² oleh lenglui,cost = RM300

Shitt,pagi² pulak diaorg aktif mencari pelanggan…tergugat sedikit walaupun aku tak mempunyai duit 

http://tengkuaizat.com/pic/genting%20rider/signboard.jpg

Jalan pulang?

Kalau signboard pun dah suruh balik,balik laa… Jangan la degil sangat wahai Tengku Aizat!

Kami ber-6 turun Genting dalam pukul 5 pagi,aku tak start enjin motor sampai bawah 

Tangan aku berais dan kebas sewaktu dalam perjalanan pulang,boleh bayangkan macam mana sejuk tak? Itu pun setelah menggunakan jaket.
Pembonceng aku,Pyan hanya menyarungkan t-shirt nipis.Berlagak!
Balik je terus demam! hahahahahaha.

Kami ber-6 lepas tanpa diganggu pakcik polis. Kan aku da cakap aku ni penunggang paling baik,HAHA! Tapi azab sebelum melepasi polis ni memang pedih. Ade ke patut dia sindir misai+janggut aku?!

Setelah tiba di KL,kami terus menuju kedai mamak. Sangat memerlukan minuman panas,terutamanya teh tarik 

Selamat pulang ke rumah dalam pukul 7 pagi,hehehe.

Live Blogging, Pengalaman

Kempen Blogger, We Care!

Disaat kita bergumbira huha huha dengan kemeriahan Anugerah Juara Lagu 2010 AJL 24, gua rasa kita terlupa seketika tentang perihan rakan kita yang dalam kesusahan. Ya, perkataan ‘rakan’ rasanya lagi molek digunakan.

Walaupun kami para blogger belum pernah berjumpa sesama sendiri, tapi kesepakatan kami dalam memberi pendapat dan membincangkan tentang apa jua perkara dah macam satu keluarga. Tiada rasa kecil hati dan sebagainya. Kami blogger, 1 keluarga.

Cubit peha kanan, peha kiri terasa sakit.

Mungkin ada para blogger yang dah dapat menangkap tentang apakah sebenarnya entry ini. Pada yang belum tahu, ini adalah entry khas untuk saudara megat yang memerlukan spmbantuan tatkala kita semua masih mampu makan, tidur, dan bekerja dengan selesa.

Untuk mengetahui lebih lanjun tentang masalah saudara megat, anda semua boleh membacanya.

Dia tidak meminta untuk jadi begini, dia tidak meminta untuk namanya dijaja di alam maya, tetapi dia terpaksa.
Pernah dengar ungkapan ‘Hari ini saya tolong saudari, esok lusa saudari pulak tolong saya’ dalam cerita p ramlee?

Dalam kes sebegini, gua kalau boleh taknak berkira. Sebab gua kenal siapa diri gua. Gua tak selamanya hidup senang. Tapi gua berpijak di bumi yang nyata. Sekarang ni gua hanya penganggur yang hanya menunggu keputusan SPM. Tapi gua bantu selagi boleh.

Itulah tujuan post ini dibuat.

Kepada sesiapa sahaja yang mempunyai blog, tampalkan ribbon kempen ‘blogger we care’ ini di blog anda dan linkkan image itu ke blog encik hydir. Jangan lupa untuk memaklumkan encik hydir tentang penyertaan kita dalam kempen ini. Setiap banner yang ditampal di dalam blog anda, pihak sponsor akan membayar RM1 kepada encik hydir dan wang itu akan disumbangkan kepada saudara megat kita yang lebih memerlukan.

Jom la join, tak susah pun kan? tak perlu keluar duit sesen pun. Tunjukkan sifat ‘suka tolong menolong’ yang menjadi trademark Malaysia di mata dunia sekarang! 

Diminta sesiapa sahaja tolong menyebarkan perkara ini, terima kasih. Walaweh!

p/s : Penat betul gua bermadah