Browsing Category

Live Blogging

Live Blogging, Pengalaman

Kempen Blogger, We Care!

Disaat kita bergumbira huha huha dengan kemeriahan Anugerah Juara Lagu 2010 AJL 24, gua rasa kita terlupa seketika tentang perihan rakan kita yang dalam kesusahan. Ya, perkataan ‘rakan’ rasanya lagi molek digunakan.

Walaupun kami para blogger belum pernah berjumpa sesama sendiri, tapi kesepakatan kami dalam memberi pendapat dan membincangkan tentang apa jua perkara dah macam satu keluarga. Tiada rasa kecil hati dan sebagainya. Kami blogger, 1 keluarga.

Cubit peha kanan, peha kiri terasa sakit.

Mungkin ada para blogger yang dah dapat menangkap tentang apakah sebenarnya entry ini. Pada yang belum tahu, ini adalah entry khas untuk saudara megat yang memerlukan spmbantuan tatkala kita semua masih mampu makan, tidur, dan bekerja dengan selesa.

Untuk mengetahui lebih lanjun tentang masalah saudara megat, anda semua boleh membacanya.

Dia tidak meminta untuk jadi begini, dia tidak meminta untuk namanya dijaja di alam maya, tetapi dia terpaksa.
Pernah dengar ungkapan ‘Hari ini saya tolong saudari, esok lusa saudari pulak tolong saya’ dalam cerita p ramlee?

Dalam kes sebegini, gua kalau boleh taknak berkira. Sebab gua kenal siapa diri gua. Gua tak selamanya hidup senang. Tapi gua berpijak di bumi yang nyata. Sekarang ni gua hanya penganggur yang hanya menunggu keputusan SPM. Tapi gua bantu selagi boleh.

Itulah tujuan post ini dibuat.

Kepada sesiapa sahaja yang mempunyai blog, tampalkan ribbon kempen ‘blogger we care’ ini di blog anda dan linkkan image itu ke blog encik hydir. Jangan lupa untuk memaklumkan encik hydir tentang penyertaan kita dalam kempen ini. Setiap banner yang ditampal di dalam blog anda, pihak sponsor akan membayar RM1 kepada encik hydir dan wang itu akan disumbangkan kepada saudara megat kita yang lebih memerlukan.

Jom la join, tak susah pun kan? tak perlu keluar duit sesen pun. Tunjukkan sifat ‘suka tolong menolong’ yang menjadi trademark Malaysia di mata dunia sekarang! 

Diminta sesiapa sahaja tolong menyebarkan perkara ini, terima kasih. Walaweh!

p/s : Penat betul gua bermadah 

Blog Culture, Live Blogging

Firefox

ktdi-hacked

Aku dah menyampah dengan kaum berbau gudang garam ni!

benar atau tidak,post aku dah terpesong. ahahhahaha

Firefox Optimizer!

Ni la yang aku nak cerita sebenarnya,tapi panas punya pasal ter’emo’ pula di awal post,hehehe~~

Apa sebenarnya Firefox Optimizer ni?

Bahasa aku sendiri :-
Meringankan firefox ko,terutamanya yang suka bukak tab banyak banyak tuh.(macam aku,hehe)

Tak faham lagi? tengok ni…

Before use firefox optimizer

Before use firefox optimizer

After use firefox optimizer

Haa,dah nampak bukan? Software ni mengurangkan Mozilla Firefox memory usage,sekaligus meringankan pc 

Apa yang diperlukan untuk run software ni?

Mozilla Firefox v1.x / 2.x / 3.x
Windows 98, Me, 2000, Windows 2003, Windows XP SP1 (or higher), Windows Vista
the regular hardware requirements for your operating system
3 MB free space on your harddrive
* .NET Framework 2.0

*aku tak test lagi untuk firefox 3.5,sesiapa boleh testkan untuk aku? 

Lepas korang install,akan ada 2 icon dekat desktop korang.

-FireTune Ultimate Optimizer
-Firefox Ultimate Optimizer

Bukak FireTune Ultimate Optimizer,lepas tu korang leh tune firefox korang.
Senang je,pilih option yang korang nak lepastu tekan button ‘tune it!’
Kalau malas,terus je tekan button ‘tune it!’ tuh,hehe

Kalau korang malas jugak,korang terus je bukak Firefox Ultimate Optimizer.
Akan ade icon firefox kecik je sebelah jam di notification area,
right click icon tuh dan select ‘Start with Windows’

Jadi software ni akan run bila korang on je pc,mudah bukan?

Nak tahu macam mana bentuk icon Firefox Ultimate Optimizer tuh?
Cuba tengok kat gambar atas sekali,gambar Kolej Tun Dr Ismail kena hack tu.
Dekat sebelah jam ada icon YM,sebelah icon YM ada icon Firefox Ultimate Optimizer….

Dan yang paling penting,software ni PERCUMA! hehe,I LIKEEE!

The truth is,aku sayangkan Google Chrome. hehe.

Craps, Hiburan, Live Blogging

Penangan Gadis Sosial Network

Apabila aku terbaca Siri Tafsiran Benjolan Sweet Thinker yang bertajuk ‘Awek Social Site, Errr Beloger? aku segera berfikir….

Gadis Social Site,wth? Ya! Banyak manusia yang bersifat ‘multitask’ di dalam sana. Apakah multitask?

Perempuan lebih menguasai sifat “multitask” bak kata Extremist Thinker.
Kenapa? Di Malaysia saja sudah banyak gadis sosial site yang bersifat “multitask”

Agak hebat bukan sifat “multitask” mereka?
Gambar didalam social network juga menunjukkan mereka lebih bersifat “multitask”. Yea,tunjukkan segalanya! Multitask!

Baru baru ni kecoh pasal sorang mamat ni
(http://www.myspace.com/udy89) ambil gambar awek yang bersifat “multitask” dalam sosial network dan letak pendapat+kemahuan dia untuk setiap gambar. Sanggup buat profile baru untuk dajal gadis social network.
Kesiannn….. *kemahuan menjurus kepada sifat “multitask” *

Shhhh,aku agak suka dengan apa yang ditulis,bersifat multitask!~

Tapi… aku tak salahkan dia 100%.
Kamu berada di dalam social site bukan? HAHA!
Nak buat report polis? Ingat laki ni bodoh ke ape,all information bout him fake buddy! Tipu belaka! Ntah2 dia siap buat profile ni kat cybercafe,mana hang nak cari?

Kalau nak buat report polis pun,boleh saman dia *kalau jumpa la* atas sebab gangguan seks sahaja. Pasal gambar yang dia ambil secara ‘curi’,dia sebenarnya tak mencuri pun.
Social site babe, sila baca TOS myspace/facebook/friendster dll.

Pandai laki tu cari gambar,semua yang daring2 gitu.Menunjukkan sifat “multitask” bukan?

Oleh itu,cari lah awek blogger 
Kerna kami bertukar buah fikiran,bukan buah yang ranum bak kata ET 

Satu lagi conton sifat “multitasking”
Contoh: Tekan Sini!
Sgt hawtt.

Dunia Ohh Dunia~~

Ringkasan dari apa yang aku mengarut,gadis sosial network sgt rapat dengan sifat multitask babeyh 

Artikel ini tidak bermaksud untuk menghina mana2 individu/kaum/agama dan sebagainya~~

Ps : Mamat tu da delete profile dia
Pss : Siapa awek blogger aku?
Pss : Kepada udy89, contact aku kalau ko bace blog ni.
Psss : Maaf lama tak berupdate, hard disk kurap!

Ada sesiapa yang menjual Cakera keras jenama Pagar Laut yang murah utk aku tak