Browsing Category

Craps

Craps, My Life, Pengalaman

Genting di pagi hari?

Siapa pernah naik ke Genting Highlands pukul 3 pagi?


Kepada sesiapa yang pernah,itulah contoh contoh orang yang mencari masalah….macam aku 

Sabtu 4/4/09

Dengan menggunakan motor yang belum diservis,aku dengan bangga dan selambanya mengajak 2 orang rakan,wan dan shameen untuk menyertai aktiviti paranormal aku. Mencari masalah bukan? haha

Setelah berkumpulnya 4 org  “Ghost Buster” dengan 2 rakan aku,kami berenam menuju ke ‘Lombong Biru’.
Lepak² jap dalam lombong terbiar yang sangat besar itu
Lombong Biru di Google Maps

Ade la jumpa benda² pelik,kalau diceritakan pun mungkin sukar untuk dipercaya.

Selepas keluar dari Lombong Biru,kami ber-6 tiada hala tuju 

Dan terpacul keluar lah idea merapu meraban,pergi PD lahh,pergi KL lahh…Tapi kami sepakat pergi ke Genting Highlands,mula² nak ke Genting Sempah je,tapi dah naik separuh jalan macam rugi la pulak,ngeh3. 

3 motor 6 orang mencapap di pagi hari!

Haha! sudah separuh jalan,penat,kami rehat. Kesejukkan pagi Genting mula menusuk ke tulang hitam~~

Kami meneruskan perjalanan,sambil berlumba menaiki motor yang tak seberapa laju 

Sempat lagi rehat 

Perjalanan sudah hampir 3/4,
kami berhenti rehat,lagi. Penat woo atas motor,lenguh segala tulang yang ada.

Aku sempat snap berberapa KL view menggunakan kamera handphone yang tak serberapa ini.

KL view yg huduh T_T

Kami meneruskan lagi perjalanan tanpa rasa segan silu,haha.
Setibanya di Awana Skyways,kami rehat untuk kali ke-3.
Tak tahan kesejukan,kabus tebal membataskan pemandangan ‘rider rider power’ ini

http://tengkuaizat.com/pic/genting%20rider/cloudy.jpg

Cloudy bukan?

Setibanya di Genting Highlands,kami lepak+borak+rehat. Perasaan ‘menyesal atas perbuatan bodoh ini’ mula menyelubungi diri,sebab mane ade entertainment kat Genting pagi² buta ni bodoh! 

Ehh,ada laa….HOTEL! hahahahha,entertainment di atas katil sambil di lambung² oleh lenglui,cost = RM300

Shitt,pagi² pulak diaorg aktif mencari pelanggan…tergugat sedikit walaupun aku tak mempunyai duit 

http://tengkuaizat.com/pic/genting%20rider/signboard.jpg

Jalan pulang?

Kalau signboard pun dah suruh balik,balik laa… Jangan la degil sangat wahai Tengku Aizat!

Kami ber-6 turun Genting dalam pukul 5 pagi,aku tak start enjin motor sampai bawah 

Tangan aku berais dan kebas sewaktu dalam perjalanan pulang,boleh bayangkan macam mana sejuk tak? Itu pun setelah menggunakan jaket.
Pembonceng aku,Pyan hanya menyarungkan t-shirt nipis.Berlagak!
Balik je terus demam! hahahahahaha.

Kami ber-6 lepas tanpa diganggu pakcik polis. Kan aku da cakap aku ni penunggang paling baik,HAHA! Tapi azab sebelum melepasi polis ni memang pedih. Ade ke patut dia sindir misai+janggut aku?!

Setelah tiba di KL,kami terus menuju kedai mamak. Sangat memerlukan minuman panas,terutamanya teh tarik 

Selamat pulang ke rumah dalam pukul 7 pagi,hehehe.

Craps, My Life

Bebel kosong waktu petang

Halo! Kali ni korang bersama aku . Aku bukan Tengku Aizat tau! Haha. Siapa aku? Haaa. Lu pikirlah sendiri! Haha.

Kehadiran aku tidak lain tidak bukan nak huru-harakan blog budak nie. Haa. Mat crack ni dalam mood kekecewaan dan memang takde mood nak update blog. Jadi aku telah diberi amanat besar oleh tengkuaizat.com untuk kasi meriah ini blog. Muahahaha. Aku ingat nak jahanamkan je blog ni tapi malas arh. Aku kan baik hahaha 

Aku sebaya ngan budak crack ni. Dan baru-baru ini, aku dan beberapa ratus ribu orang yang telah mengambil peperiksaan SPM 2009 . Dan pada 11 March 2010, kitorang semua telah menerima keputusannya. Bagi yang gempak tu, setinggi tahniah aku ucapkan. Kepada yang kurang bernasib baik, maybe ada silap mana-mana. Ala semua ni rezeki Tuhan. Tak bermakna kalau kau tak okay dalam SPM, sampai mati ko akan bad luck!. Ni semua nasib. Ada hikmah wehh. Mana tau kat U nanti ko gempak ke en? Haa.

Keputusan aku? Alhamdulillah. Tapi aku ada sikit tak puas hati. Emm takpelah. Maybe aku tak berusaha kot. Keputusan kawan-kawan aku pun aku tengok semua okay. Mungkin ada sesetengah yang tak berpuas hati. Tapi korang boleh cuba lagi. Banyak laluan sekarang. Yang penting kau minat nak belajar. Kalau kau minat nak belajar lagi, tu memang dah cukup bagus aku rasa.

Bila dah dapat result SPM, baru aku terasa yang WAOO AKU DAH BESAR! Haha. Wehh, pening kepala jadi orang dewasa. Kira, umur macam kitorang ni baru nak hidup lah. Kalau zaman muda-mudi remaja dulu, mana pernah kisah. Nak duit, AMBANK kan ada ; Abah Mama Bank. Kalau nak keluar lepak, keluar je lah. So sekarang, bila dah dapat result, kira macam dah nak melangkah ke alam dewasa. Alam yang penuh cabaran aku rasa. Cabaran. Macam-macam cabaran.

Yang paling pening, borang universiti. Perghh yang ni boleh bikin kepala tercabut. Pening nak isi apa untuk UPU. Aku pun mengalaminya. Dan sampai ke hari ini, aku masih belum update borang UPU aku. Entah bila aku nak update aku pun tak tahu. Tu baru UPU, belum lagi kalau borang universiti lain. Politeknik lah, biasiswa lah. Boleh pecah otak beb!

Ni baru nak pikir pasal U. Belum lagi masuk U. Haiihh. Masalah oh masalah. Masalah duit, kawan-kawan, cinta. Ops, cinta? Isu sensitif! Haha. Masalah cinta memang perit! Tak mau komen lebih lah. Haha 

Kadang-kadang aku rindu zaman sekolah. Rindu la dow sekolah! Syok bhai! Belajar , main . Langsung takde masalah besar-besar ni. Nak duit, mintak je parents. InsyaAllah dapat. Dan sekarang, aku rasa aku tak bersedia lagi nak jadi dewasa. Sebab apa, banyak benda nak kena fikir. Aku bernasib baik, mak dan abah aku bukan jenis yang memaksa. Diorang ikut je aku nak belajar kat mana, nak jadi apa. Apa yang aku rasa bagus, bagi diorang pun bagus. Terima kasih Mama Abah *ceyy promote parents sendiri , bangga abah muahahaha .

Entahlah. Yang penting sekarang ni, perjalanan aku dan kawan-kawan aku masih jauh. Aku kena kuat! Haha. Tengku! Kite kuat kan! Haa. 

Yang paling tak best, sekarang semua kena fikir sendiri. Dah takde orang nak bimbing. Kalau salah pilih jalan, hancur ahh. Kan kan? Haa. Tu lah. Aku selalu ingatkan diri aku supaya jangan sekali-kali lupa siapa diri kita. Tu paling penting aku rasa. Dan ingat lah mak bapak, Tuhan. Haa paling penting tuh. Emm.

Baiklah, banyak dah aku mengarut. Kang haru biru kang blog ni jadinya. Aku kalau dah bercakap susah sikit nak stop.

Terasa nak dengar aku membebel lagi? Boleh-boleh. Silalah berkunjung ke blog murahan aku . http://angkasawancat.blogspot.com/ . Haa kat sini aku lagi mengarut songkla baik punye. Haa. HAHA. Papepun, thanks sekali lagi kepada TengkuAizat.com . Adios Astalavista bebeyhhh  By the way, name aku Catt . Tu nickname jeh .

*Problemo tak sudah lah dow! Haihh. Aku takde mood nk update gak, tp takpe ah, member kan? Haha  Papepun chill! Hee.

Craps, Hiburan, Live Blogging

Penangan Gadis Sosial Network

Apabila aku terbaca Siri Tafsiran Benjolan Sweet Thinker yang bertajuk ‘Awek Social Site, Errr Beloger? aku segera berfikir….

Gadis Social Site,wth? Ya! Banyak manusia yang bersifat ‘multitask’ di dalam sana. Apakah multitask?

Perempuan lebih menguasai sifat “multitask” bak kata Extremist Thinker.
Kenapa? Di Malaysia saja sudah banyak gadis sosial site yang bersifat “multitask”

Agak hebat bukan sifat “multitask” mereka?
Gambar didalam social network juga menunjukkan mereka lebih bersifat “multitask”. Yea,tunjukkan segalanya! Multitask!

Baru baru ni kecoh pasal sorang mamat ni
(http://www.myspace.com/udy89) ambil gambar awek yang bersifat “multitask” dalam sosial network dan letak pendapat+kemahuan dia untuk setiap gambar. Sanggup buat profile baru untuk dajal gadis social network.
Kesiannn….. *kemahuan menjurus kepada sifat “multitask” *

Shhhh,aku agak suka dengan apa yang ditulis,bersifat multitask!~

Tapi… aku tak salahkan dia 100%.
Kamu berada di dalam social site bukan? HAHA!
Nak buat report polis? Ingat laki ni bodoh ke ape,all information bout him fake buddy! Tipu belaka! Ntah2 dia siap buat profile ni kat cybercafe,mana hang nak cari?

Kalau nak buat report polis pun,boleh saman dia *kalau jumpa la* atas sebab gangguan seks sahaja. Pasal gambar yang dia ambil secara ‘curi’,dia sebenarnya tak mencuri pun.
Social site babe, sila baca TOS myspace/facebook/friendster dll.

Pandai laki tu cari gambar,semua yang daring2 gitu.Menunjukkan sifat “multitask” bukan?

Oleh itu,cari lah awek blogger 
Kerna kami bertukar buah fikiran,bukan buah yang ranum bak kata ET 

Satu lagi conton sifat “multitasking”
Contoh: Tekan Sini!
Sgt hawtt.

Dunia Ohh Dunia~~

Ringkasan dari apa yang aku mengarut,gadis sosial network sgt rapat dengan sifat multitask babeyh 

Artikel ini tidak bermaksud untuk menghina mana2 individu/kaum/agama dan sebagainya~~

Ps : Mamat tu da delete profile dia
Pss : Siapa awek blogger aku?
Pss : Kepada udy89, contact aku kalau ko bace blog ni.
Psss : Maaf lama tak berupdate, hard disk kurap!

Ada sesiapa yang menjual Cakera keras jenama Pagar Laut yang murah utk aku tak