Browsing Category

Blog Culture

Blog Culture, Live Blogging

Firefox

ktdi-hacked

Aku dah menyampah dengan kaum berbau gudang garam ni!

benar atau tidak,post aku dah terpesong. ahahhahaha

Firefox Optimizer!

Ni la yang aku nak cerita sebenarnya,tapi panas punya pasal ter’emo’ pula di awal post,hehehe~~

Apa sebenarnya Firefox Optimizer ni?

Bahasa aku sendiri :-
Meringankan firefox ko,terutamanya yang suka bukak tab banyak banyak tuh.(macam aku,hehe)

Tak faham lagi? tengok ni…

Before use firefox optimizer

Before use firefox optimizer

After use firefox optimizer

Haa,dah nampak bukan? Software ni mengurangkan Mozilla Firefox memory usage,sekaligus meringankan pc 

Apa yang diperlukan untuk run software ni?

Mozilla Firefox v1.x / 2.x / 3.x
Windows 98, Me, 2000, Windows 2003, Windows XP SP1 (or higher), Windows Vista
the regular hardware requirements for your operating system
3 MB free space on your harddrive
* .NET Framework 2.0

*aku tak test lagi untuk firefox 3.5,sesiapa boleh testkan untuk aku? 

Lepas korang install,akan ada 2 icon dekat desktop korang.

-FireTune Ultimate Optimizer
-Firefox Ultimate Optimizer

Bukak FireTune Ultimate Optimizer,lepas tu korang leh tune firefox korang.
Senang je,pilih option yang korang nak lepastu tekan button ‘tune it!’
Kalau malas,terus je tekan button ‘tune it!’ tuh,hehe

Kalau korang malas jugak,korang terus je bukak Firefox Ultimate Optimizer.
Akan ade icon firefox kecik je sebelah jam di notification area,
right click icon tuh dan select ‘Start with Windows’

Jadi software ni akan run bila korang on je pc,mudah bukan?

Nak tahu macam mana bentuk icon Firefox Ultimate Optimizer tuh?
Cuba tengok kat gambar atas sekali,gambar Kolej Tun Dr Ismail kena hack tu.
Dekat sebelah jam ada icon YM,sebelah icon YM ada icon Firefox Ultimate Optimizer….

Dan yang paling penting,software ni PERCUMA! hehe,I LIKEEE!

The truth is,aku sayangkan Google Chrome. hehe.